Cart

  • Geen producten in je winkelmand.

Santos

Santos Bikes

Santos bouwt Custombuilt fietsen, omdat iedere fietser uniek is. Alleen zo kunnen we de beste fiets bouwen, voor jou. Elke Santos wordt opgebouwd door één monteur, met aandacht voor elk detail. Onze fabriek staat in Nieuw-Vennep, dicht bij huis. We geven om kwaliteit en om persoonlijk contact.
Zo wordt iedere Santos Built for (your) Life.

Toen en nu

Santos werd in 1997 opgericht door Robbert Rutgrink, een fietsliefhebber met passie voor fietstechniek. In de jaren daarvoor had hij een eigen fietswinkel, waar hij inzag dat iedere klant een unieke fietswens heeft. Om een goede fiets te bouwen is Custombuilt de enige oplossing. Vanuit die gedachte bouwde hij het merk Santos.

Wat begon in een schuurtje in Lisse is inmiddels uitgegroeid tot een persoonlijk bedrijf met 16 medewerkers. Santos is gevestigd in Nieuw-Vennep en heeft een eigen R&D afdeling. Het was de eerste met riemaandrijving. De oersterke Travelmasters hebben naam gemaakt onder de vakantiefietsen en ook de Nederlandse Politie rijdt op een Santos.

Van blanco frame naar complete Santos

We beginnen pas, als alle wensen duidelijk zijn. Hoeveel bagage wil je bijvoorbeeld meenemen? Op wat voor ondergrond ga je fietsen? Vind je een damesframe fijn? Wil je een verende voorvork? We helpen je om al deze vragen te beantwoorden.

Met die kennis op zak starten we met het bouwen van je unieke Santos. Het frame vormt het platform van je fiets. We brengen het naar de spuiter, die jouw gekozen kleur en decals aanbrengt. Ondertussen maken we zelf de wielen, in eigen huis. De oersterke spaaknippels zijn typisch Santos. Net als wel meer onzichtbare details van de fiets. Lees hier meer over typisch Santos >

Het gespoten frame en alle door jou gekozen onderdelen krijgen vervolgens een eigen vak in het magazijn. Om van daaruit door één monteur, stap voor stap, geassembleerd te worden. Hij heeft aandacht voor elk detail en maakt je Santos tot een perfect functionerend geheel.